نحوه تهیه کافه لاته
برای تهیه کافه لاته سه مرحله را انجام دهید.
- تهیه کف شیر مناسب
- تهیه اسپرسو
- افزودن شیر به قهوه
-
مرحله اول ، تهیه کف شیر مناسب
در این مرحله شما باید مقداری شیر سرد که تقریبا 1درجهی سانتیگراد دما دارد داخل پیچر بریزید و آن را بخار دهید . برای این کار :
- در ابتادی کار بهتر است که پیچر را حدود 30 دقیقه داخل یخچال بگذارید تا خنک شود. پیچر خنک شده به شما زمان بیشتری برای بخار دادن شیر میدهد و کف بیشتری ایجاد میشود و از سوختن شیر جلوگیری میکند .
- دستهی بخار دستگاه را داخل پیچری که شیر را ریختهاید یگذارید به طوری که به ته آن تزدیک باشد. دستگاه بخار را روشن نمایید و به آرامی دسته بخار را به سطح شیر بیاورید به طوری که تقریبا 1 سانتیمتر تا سطح شیر فاصله داشته باشد . اجازه ندهید که در شیر حبابهای بزرگ ایجاد شود . این نکته بسیار مهم است .
- با استفاده از یک دماسنج مابعات دمای شیر را اندازه بگیرید زمانی که شیر به 37 درجه سانتیگراد رسید دستهی بخار را به عمق و ترجیحا گوشهی پیچر ببرید به گونهای که شیر حالت چرخشی بر خلاف عقربههای ساعت به خود بگیرد .
- این کار را تا جایی که دمای شیر به 65 تا 68 درجه سانتیگراد برسد ادامه دهید و اجازه ندهید دمای شیر به 71 درجه برسد. شما باید قبل از این که شیر به نقطه جوش برسد دست از کار بکشید چرا که ممکن است شیر بسوزد .
-
- دستگاه بخار را خاموش کنید ، دما سنج و دستهبخار را از داخل شیر بیرون آورید و با دستمال خیسی آن را تمیز نمایید .
- حدودا 20 تا 30 ثانیه زمان به شیر بدهید تا آماده شود و سپس آن رابه شدت داخل پیچر بچرخانید .
مرحله دوم ، تهیه اسپرسو
باید بلافاصله بعد از تهیه کف شیر اسپرسو را آماده کنید . تقریبا 7 تا 8 گرم پودر قهوه در هر شات اسپرسو مصرف میشود .
بعد از تهیه اسپرسو میتوانید آن را به داخل ماگ یا فنجان بزرگتری بریزید و توجه داشته باشید که وقفه زمانی زیادی بین تهیه اسپرسو و اضافه کردن کف شیر به آن ایجاد نشود .
مرحله سوم ، افزودن شیر
در زمان اضافه کردن شیر به قهوه عواملی مانند ارتفاع ، مکان و حالت ریختن بسیار مهم است .
ابتدا با کمی ارتفاع شروع به ریختن شیر کنید تا فنجان تقریبا نصف پر شود سپس ارتفاع آن را کاهش دهید . شیر را در مقادیر ثابت به قهوه اضافه کنید و فقط ارتفاع پیچر را نسبت به فنجان کم کنید .
ارتفاع را از زیاد به کم کاهش دهید و سعی کنید مقادیر شیری که به قهوه میافزایید یکسان باشد . افزودن با سرعت باعث از بین رفتن کرما میشود و سرعت کم نیز باعث کاهش کف شیر وارد شده به قهوه میشود .
از اشتباهات رایج در تهیه کافه لاته
- اضافه کردن شیر معمولی به کافه لاته .
- افزودن شیر با سرعت خیلی کم به قهوه که باعث کاهش مقدار کف شیر به قهوه میشود و بیشتر کف آن داخل پیچر باقی میماند .
- فاصله زیاد پیچر نسبت به فنجان قهوه در زمان ریختن شیر باعث میشود شیر با عمق بیشتری به داخل قهوه شود در حالی که بهتر است شیر در لایه روی وکرمای لاته باقی بماند .
- فاصله کم پیچر نسبت به فنجان قهوه که نتیجهاش عکس مورد قبلی است باعث نمیشود شکلی زیبا به بر روی قهوه به دست نیاید .